Mercedes показа силуета на кросоувъра GLA от ново поколение

Mercedes-Benz публикува тийзър, даващ представа за малкия кросоувър GLA от второ поколение. Премиерата на автомобила ще се състои на 11 декември тази година.

Височината на новия Mercedes-Benz GLA ще се увеличи примерно с 10 см, благодарение на което моделът ще напомня повече кросоувър, а не висок хечбек, с който често бъркат автомобила от първото поколение. Въпреки това GLA ще остане най-малкият SUV в гамата на немската марка, а неговата външност ще бъде изпълнена в стила на “младшите” модели от A-Class и B-Class.

Новият Mercedes-Benz GLA ще бъде изграден върху модулната платформа MFA2, залегнала в основата на четвъртия A-Class. Архитектурата предвижда използването на електрифицирани силови установки, но към момента на пускането на кросоувъра ще бъде достъпен само с традиционни двигатели с вътрешно горене.

Става дума за нова 1.3-литрова турбирана “четворка” с мощност 163 к.с., както и за двулитров агрегат. Дизеловата гама ще бъде представена от мотори с мощност от 116 до 190 конски сили. Не е изключено, че след това може да се появят топ версии от AMG с индекси 35 и 45, които ще получат двигатели с мощност 306 и 421 к.с., съответно./autoclub.bg