Двете нови линейки за работата на ЦСМП в Петрич са осигурени по проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна помощ“ на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 година. Бенефициент е Министерството за здравеопазването. Едната от линейките разполага с висок клас оборудване за реанимационна дейност по време на транспортиране на пациенти. Другата линейка е с по-добра проходимост и ще улесни достъпа на спешните медици до труднодостъпните райони на община Петрич. „И двата нови автомобила са особено важни за пълноценната спешна помощ и работата на екипите в Петрич“, категоричен бе директорът на ЦСМП-Благоевград д-р Красимир Михайлов.

Той допълни, че друг важен компонент по този проект е реконструкцията на сградния фонд на Спешен център в Петрич, която предстои. Колегата му д-р Александър Попов от Спешен център в Петрич каза, че ще подготви и изпрати специално благодарствено писмо до премиера Бойко Борисов за удържаната дума да се подмени автопаркът на филиала. Убеденост за по-доброто обслужване при спешните случаи заради новите автомобили изрази и кметът на община Петрич Димитър Бръчков. Новите линейки бяха ръсени със светена вода, а церемонията уважиха заместник областният управител Антоанета Янчева и председателят на ОбС – Петрич Георги Тренчев. Чрез реализиране на дейностите по проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“ ще се осигури подходяща и ефективна здравна инфраструктура, допринасяща за подобряване на качеството и безопасността при оказване на медицинската помощ и за осигуряването на равнопоставен достъп до качествена медицинска помощ при спешни състояния в съответствие с най-добрите европейски практики и изисквания.

1 коментар

  1. Правилно решение на Премиера и Общ.ръководство за Сп.помощ в града ни.Отдавна трябваше да се оборудва Сп.помощ и като цяло болница” Рокфелер”,защото има нужда от модерна ВСМА:за сърдечно-съдовата система,неврология,ортопедия и др.,както и от повече специалисти за работа с тях.Града ни е на две граници-Македония и Гърция и може да се привличат пациенти в болницата за профилактика и лечение от тези страни и така болницата/и специалистите/ да печелят.

Comments are closed.