Разрушителното земетресение в Албания усетено по високите етажи и в Кюстендил

Социалната мрежа бе залята с коментари.
  • “Усети се и в Кюстендил. В 5 без 5. И вторият трус беше по-силен и продължителен…”, пише Севделин Атанасов

 

Десетки жители на Кюстендил, които живеят по високите етажи в блоковете, са усетили мощното земетресение от 6.4 по скалата на Рихтер, което удари рано сутринта във вторник адриатическото крайбрежие на Албания. Повечето от кюстендилци, усетили трусовете, коментираха преживяното в социалните мрежи и не са лягали от тогава. Някои от жителите на областния град споделят, че са усетили 2 труса, един след друг. Доста кюстендилци са се и уплашили, но никой не е напуснал жилището си. Разбира се, че има и такива, които не са го усетили и научиха за природното бедствие от новините.

“Земетресение. Усети се и в Кюстендил. В 5 без 5… И вторият трус беше по-силен и продължителен…”, пише Севделин Атанасов. Иво Велинов допълва, че е усетил и двата труса, като са му се сторили еднакви.

Земетресението е усетено по високите етажи.

“Живея на 9-ия етаж и ме събуди в 4,55 ч. Два труса – добре залюля”, казва Виргиния Татарлиева. Голяма част от жителите на Кюстендил не са усетили трусовете, но са разбрали, че нещо става покрай домашните си любимци. “В Режинци не се усети, но кучето се разлая, като че някой го бие!”, споделя Валери Иванов.

Ясен Матуски казва, че „земетресението не е било никак слабо и лошото е, че никой не казва в момента с какъв магнитуд е, а се споменава, че е усетено само на високо по София и Благоевград” и допълва “Аз се събудих пет-десет минути преди земетресението. Събуди ме мацураната ни, която явно го предусети и започна да драска с нокти по спалнята..! И точно в 4,49 започна земетръсът”.

Лиляна Манова споделя пък, че не го е усетила, но е имала главоболие. Тук е моментът да кажем, че на 26-и е новолуние и на много хора то им влияе зле, най-вече с главоболие. Дали новолунието е повлияло и на природното бедствие, което сполетя Албания, ще кажат учените и дано жертвите са малко.