В реновираната за над 90 000 лв. волейболна зала „Дружба” в Перник няма отопление, не са предвидени тоалетни и съблекални

В ремонтираната за над 90 000 лв. зала в комплекс „Дружба” в Перник, в която тренират Спортен клуб по художествена гимнастика „Виктория”, волейболистите от ВК „Миньор” и СК „Боец“, не е предвидено отопление. Това стана ясно след сигнал на родители на деца, които тренират ежедневно в залата. След проверката се оказа, че към залата не са предвидени санитарен възел и съблекални, съобщиа от администрацията на кмета Станислав Владимиров. За да тренират младите пернишки спортисти, е нужно в залата да бъдат пускани печки.

Голям е и проблемът със съблекалните и тоалетните за момчетата и момичетата от отборите, трениращи в новата зала на комплекс „Дружба“, защото трябва едновременно да използват тези, предвидени за клуба по борба. След проверката кметът на община Перник Станислав Владимиров разпореди да се търси решение на проблемите. Предвижда се да се подготви проект за система за отопление, а на втория етаж на комплекса да бъдат изградени бани и съблекални. За всичко това обаче трябва да се търси дофинансиране от министъра на спорта. Секретарят на община Перник Мартин Жлябинков обясни, че до средата на декември трябва да се подготви проектът за отопление на залата и обосновката му и да се внесе за разглеждане в Министерството на спорта. „Ще подготвим проекта и ще се обосновем защо ни трябва дофинансиране. В случай че тези пари не бъдат отпуснати, ремонтът на тази зала се обезсмисля”, коментира той.

Oбновената зала бе открита на 14 октомври от министъра на младежта и спорта Красен Кралев

Припомняме, обновената зала бе открита на 14 октомври от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Заради лошото й състояние тя е стояла неизползваема в продължение на 15 години. Спортното съоръжение е ремонтирано с отпуснатите от спортното министерство над 90 000 лева. „Тази зала е един от примерите как с малко средства може да съживим една стара зала за нов живот. Много е трудно в днешно време да се намерят такива зали с голяма височина, което е изискването за подготовката на волейболисти и гимнастички”, каза по време на откриването министърът.