28 гола белязаха 11-ия кръг от областна група „Струма-1”

Седем мача, 28 гола, от които 17 за домакините и 11 за гостите, видяха зрителите в двубоите от 11-ия кръг за първенството на областна група „Струма-1”.

В Струмяни футболистите на „Струма-2005”, водени от легендата Красимир Стоянов, спечелиха срещата с 4:2. В този двубой имаше доста обрати на терена. Гостите поведоха в резултата и първата част завърши при 1:1. След почивката домакините поведоха в резултата, но отново при контраатака се стигна до равенство – 2:2. Атака, подета от Краси Стоянов, завърши с гол на Марио Кирянски за 3:2. Точка на напрежението в тази среща постави Ради Пецанов за 4:2.

„Еделвайс Цветанов” (Поленица) надигра тотално отбора на „Бистрица” (Катунци). Гостите започнаха срещата с 9 футболисти. Впоследствие беше показан червен картон на един от тях и така останаха 8. И след контузия на още двама главният съдия прекрати мача, защото с 6 състезатели на терена наредбата не позволява да се доиграе срещата. След заседание на СТК резултатът е вече 6:0 в полза на „Еделвайс-Цветанов”.

В Левуново се случи нещо неочаквано. Отборът на местния тим победи традиционно силния отбор в групата „Рилци” с 3:0. Гостите излязоха на терена без 7 основни състезатели. Иван Цветанов сподели, че откакто централният нападател Петко Стоенков получи контузия по време на мача в Ново Делчево, вече няма кой да вкарва голове. „В Левуново пристигнахме с 11 състезатели и след като вратарят Кирил Христов се контузи, неговото място зае известният полеви играч, сега при нас, Емил Равначки. Ето това е основната причина да загубим мача”, заяви Иван Цветанов.

В Градешница едноименният тим победи „Спортист” от с.Струма с 2:0. В отбора на гостите е осезателно отсъствието на известния като ръководител (спортен директор на „Малеш” (Микрево) и „Вихрен” (Сандански) Кирил Орманлиев.

В Лебница се стигна до най-голямата изненада, след като местният „Орел” не можа да се справи с отбора на „Спортист” от с.Падеш, завършвайки 0:0. При това положение досегашният временен водач се изравни по точки с „Изтребител” (Ново Делчево). И двата тима са с по 25 точки.

На отлично подготвения терен в Ново Делчево зрителите бяха заели местата си по трибуните, за да наблюдават мача срещу „Ветрен”. За жалост футболистите от гостуващия тим не се явиха и така собственикът на „Изтребител” изплати напразно пари за съдии, охрана и медицинско лице. От ръководството на клуба предлагат за в бъдеще такива отбори да бъдат сурово наказвани. „Какво им костваше, като имат проблеми, независимо от какъв характер са, да уведомят ОблС на БФС-Благоевград, за да не пилеем напразно средства”, заяви Благовест Любенов –ръководител на футбола в Ново Делчево.

Спортно-техническата комисия на БФС-Благоевград присъди служебен резултат 3:0 за „Изтребител”.

Така вече два отбора делят първото място в групата – „Орел” (Лебница) и „Изтребител” (Ново Делчево).