ФК “Кюстендил” вкара 4 гола на “Беласица” (Петрич) в последния мач от есенния дял

  • Дебютантът в Трета югозападна ще зимува на 6-о място в Трета югозападна лига

С убедителното 4:0 завърши есенния дял от първенството в Трета югозападна лига тимът на ФК “Кюстендил”. На стадион “Осогово” домакините разгромиха “Беласица” (Петрич), въпреки че двубоят тръгна доста нервно за играчите на Николай Николов. Кюстендилци останаха с човек повече в 42-рата минута, когато за втори жълт картон гл. рефер Благой Манов изгони от игра Янислав Тусонджиев. До този момент играта бе равностойна, дори гостите имаха на моменти лек превес. Все пак домакините се възползваха максимално от численото превъзходство и още преди почивката взеха крехък аванс.

В 42-рата минута централният нападател и голмайстор на тима Александър Александров-Аци вкара деветото си попадение от началото на сезона за 1:0. При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивка, а 10 минути след подновяване на играта головата серия за ФК “Кюстендил” продължи с попадение на Денислав Велинов, който удвои, като бе на точното място, за да направи добавка след удар на Александров за 2:0. Класическото 3:0 оформи Кирил Вълов в 67-ата мин., който се разписа след удар от границата на наказателното поле, а крайното 4:0 оформи в 84-тата минута Даниел Христов.

Това бе и последният официален мач за тима, воден от Николай Николов, за тази година. Кюстендилци ще зимуват на 6-о място с 28 точки след 9 победи, 1 равенство и 6 загуби и голова разлика 25:16. С 28 точки е и 5-ият – “Оборище” (Панагюрище).