„Марек” спечели жизненоважна победа с гол в 90-ата минута

Дупничани записаха втора поредна победа и се отдалечиха от зоната на изпадащите.
  • Феновете в сектор „Слънчев брег” отново писаха със спрей по оградата на стадион „Бончук”

    „Марек” постигна изключително важна победа в последния си мач за 2019 година. Дупничани се наложиха у дома с минималното 1:0 над един от преките си конкуренти за оставане в Югозападната трета лига – „Перун” (Кресна). Победата дойде по възможно най-драматичния начин с гол в последната минута, който осигури жизненоважните три точки.
    Двубоят не бе красив за гледане поради тежкия и наводнен терен, така че двата тима заложиха на единоборства и изстрели от средно и далечно разстояние.
    Задачата на тима от Дупница беше допълнително усложнена от липсата на десет от титулярите, които отсъстваха поради контузии или наказания.
    Възпитаниците на наставника Цветан Видински все пак се справиха и не спираха да търсят победното попадение до последния момент. Късметът беше на тяхна страна и марекчани ликуваха в последната, 90-а минута. Точно тогава Христо Каймакански удари топката в движение и със страховит удар я прати неспасяемо под напречната греда на вратата, пазена от Тъпигьозов, за крайното 1:0.
    На почивката феновете, които седят в сектор „В” на стадион „Бончук”, по-известен като „Слънчев брег”, написаха със спрей на оградата „Караколеви вън от Бончук”.
    С ценния си успех „Марек” събра 15 точки и ще зимува на 14-о място в класирането на Югозападната трета лига. Така дупничани се откъснаха от зоната на изпадащите, където се намират „Перун” (Кресна) със 7 пункта и „Рилски спортист” (Самоков) с 8.