Кюстендилският клуб „Васил и Георги Илиеви“ е №1 в родната борба за 2019 г.

  • Дупничаните Миглена Селишка и Кирил Милов, както и петричанката Евелина Николова влязоха в Топ 10

 

Кюстендилският клуб по борба „Васил и Георги Илиеви“ бе обявен за №1 за 2019 година в комплексното класиране от родната федерация. Това стана по време на церемонията по награждаване и обявяване на най-добрите състезатели, треньори и клубове за отминаващата година, организирано от Българската федерация по борба в зала “Диана” на комплекс “Дианабад” в София. Кюстендилската школа грабна купата на победител със 735 точки и попадна в ръцете на гл. треньор на клуба Валери Райчев. Тя му бе връчена от президента на федерацията Христо Маринов. На второ място остана „Ботев 93“ (Враца), трети е клуб „Димитровград“.

“Разбира се, че съм много горд и щастлив. Изпращаме поредната си успешна година и какво по-хубаво от това. Постигнатото говори, че с моите колеги и състезатели вървим в правилната посока, а не стоим на стара слава. И в предишните години сме в челото, което означава, че един малък град като Кюстендил успешно спори с по-големите. Комплексното класиране се определя от държавните първенства в двата стила – класически и свободен. При свободния при дамите също сме номер 1, докато при мъжете в класическия сме на 5-о място. Пожелавам си и през следващата година да сме сред водещите клубове в страната”, сподели Валери Райчев.

За втора поредна година Тайбе Юсеин бе обявена за №1 в България от родната федерация по борба. Националката защити титлата си на европейското, а на световното взе сребро и олимпийска квота за Токио 2020.

В челната десетка място намериха и дупничаните Миглена Селишка – четвърта, Кирил Милов – 5-и, както и бившата състезателка на кюстендилския клуб по борба „Васил и Георги Илиеви“ и родената в Петрич Евелина Николова, която е 6-а.

Наградата за треньор №1 взе Петър Касабов, наставник на жените, а негов подгласник бе Армен Назарян, старши треньор на класиците.