Министърът на образованието посети Долна баня

На работно посещение в община Долна баня бе министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, придружен от Росица Иванова – началник на Регионалното управление на образованието в Софийска област.

Гостите бяха посрещнати от кмета на община Долна баня Владимир Джамбазов и в неговия кабинет те водиха разговор с председателката на Общинския съвет Лиляна Драганова и общинските съветници, след което гостите бяха наградени с юбилейни плакети за принос в образованието и просветното дело и по случай 45-годишнината от обявяването на Долна баня за град.

Вълнуваща бе срещата на министър Красимир Вълчев с учениците от Средното училище “Неофит Рилски” и малките първолаци от класа на Анета Спасова, които поздравиха гостите с литературно-музикална програма.

След като министър Красимир Вълчев посети и разгледа класните стаи и кабинети в стогодишната сграда на долнобанската гимназия, в актовата зала на училището се проведе и откровен и задълбочен разговор и дискусия по проблемите на образованието в рилската община и в страната. В нея взеха участие директорите на учебните и учебно-възпитателните заведения в общината, както и учители. Министър Красимир Вълчев, придружен от кмета на общината Владимир Джамбазов, в края на визитата си в Долна баня посети и Детската градина “Юрий Гагарин”, и Професионалната гимназия “Христо Ботев”.