Цецо Соколов и Елица Василева с добри игри за своите отбори на световните клубни първенства

Цветан Соколов и Елица Василева продължават да дърпат напред своите чуждестранни клубове. Роденият в с. Ресилово национал записа 7 точки за своя „Зенит” (Казан) при победата с 3:1 (21:25, 25:20, 25:23, 25:21) гейма над катарския „Ал Райан” във втория мач от предварителния кръг на Световното клубно първенство за мъже.
Вицешампионите на Русия са трети в класирането с три точки и все още имат шансове за продължаване напред в надпреварата, която се провежда в Бетим (Бразилия). Късно вечерта в четвъртък руският отбор излезе срещу бившия тим на Соколов – „Кучине Лубе” (Чивитанова).
Елица Василева пък се отчете с 11 точки за победата на своя „Игор Горгонзола” (Новара) с 3:2 (25:21, 25:22, 25:27, 24:26, 15:12) гейма над турския шампион „Вакъфбанк” (Истанбул). Това беше втори драматичен успех за италианския отбор на Световното клубно първенство за жени, което се играе в Шаосин (Китай). Тимът от Новара е на лидерската позиция в класирането на група „B” с 4 точки. На 6 декември „Игор Горгонзола” се изправя срещу бразилския „Дентил Прая Клуб”.