Ученическата любов на Костадин и Радка от Дупница се превръща в щастлив брак

Костадин и Радка Василеви

Костадин и Радка Василеви празнуват диамантена сватба през тази година. Те присъстваха на тържеството, което устрои община Дупница за всички двойки, които празнуват 50 и 60 години от встъпването им в брак.
Разговаряхме със семейство Василеви малко преди те и другите семейства да подновят обета си в един от големите местни ресторанти. Пенсионерите ни впечатлиха с веселото си настроение и позитивизма си.
„Запазихме брака си вече над 60 години с много взаимни отстъпки и уважение. От деца сме заедно. Бяхме в един клас в гимназията, любовта ни е ученическа и пламна още тогава. Оженихме се на 8 юли. Фактически, веднага щом завършихме, се събрахме заедно и така продължаваме заедно вече толкова дълго време”, каза Радка.
Съпрузите са категорични, че истинската любов съществува и в днешния забързан свят, но трябват усилия, за да бъде запазена.
„В едно семейство трябва да са сговорни и задружни. Винаги ще има препятствия, но те са, за да бъдат преодолявани с обич и разум. Ето, едната ни дъщеря има брак към 40 години, а другата – 35. Така че и по-младите имат много успешни и щастливи връзки и взаимоотношения. Но трябва да има компромиси. Знаете, че два остри камъка брашно не мелят. Хубаво е единият камък да не бъде толкова остър”, допълни Костадин.