• Зам.-кметът Крум Милев: Фирмата трябва да излезе на терен и да започне почистване до 5 минути след подаване на сигнал от общината

 

Комисия от община Дупница, КАТ-Пътно поддържане и Пожарна направиха проверка на машините за зимно почистване на фирмата, която е ангажирана с тази дейност през зимния сезон. 14 машини ще бъдат използвани по улиците на града и селата, а инертните материали, които ще се използват, са пясък, сол и химикали. Зам.-кметът на община Дупница Крум Милев уточни, че фирмата трябва да излезе на терен и започне почистване до 5 минути след подаване на сигнал от общината. “Първо ще се почистват главните улици и тези около училищата, здравните заведения и детските градини. Обхватът е разширен за почистване, предимно в селата. След това ще се “влиза” във второстепенни улици, където всяка година обаче срещаме един и същи проблем – паркирани автомобили и невъзможност на снегорините да минават заради големите си гребла. Търсим съдействие от полицията в такива случаи, но шофьорите невинаги могат да бъдат открити да си преместят автомобила и снегорините няма как да минават. Ще се наблегне на стръмните участъци като Градска градина, “Велико Търново”, “Георги Икономов” и другите, където ще се обработва с химически материали и сол, за да се осигури проходимост”, обясни Милев.

Също така зам.-кметът Милев проведе и работна среща на трите институции и фирмата с кметовете на селата и все още действащите наместници. На срещата се уточни начинът на работа и организация за зимното почистване.