Рождествената сцена е пресъздадена в центъра на град Разлог

  • Членовете на пенсионерските клубове „Баба Магдалена Юрукова” и „Втора младост” се включиха с много труд и ентусиазъм в инициативата

 

Рождество е един от най-красивите и тържествени християнски празници. Това е преди всичко празник на светлината – духовна и физическа. Светлината струи отвсякъде – от свещицата на празничата трапеза, от запаления бъдник в камината и лампичките върху елхата. Затова и ярка звезда в небето е посочила пътя на мъдреците към пещерата на Младенеца. Те принесли дарове – злато, ливан и смирна. Тази рождествена сцена е пресъздадена в центъра на град Разлог, по инициатива на община Разлог. За да пресъздадат вълшебната нощ, членовете на пенсионерските клубове „Баба Магдалена Юрукова” и „Втора младост” се включиха, като посветиха много време в мразовития ден и донесоха битови предмети от домовете си.

„Благодаря Ви, че с въображение, умения и много труд пресъздадохте раждането на Исус Христос. Вярвам в общите ни усилия, каузи и любов към нашия град. Нека с надежда, вяра и топлина в сърцата да посрещнем Коледа, заобиколени от семейството и всички, които обичаме. Нека Коледа донесе радост в душите на хората! Нека вярата и доброто ни водят в нашето ежедневие!“, с уважение благодари кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев.