Тийнейджърка почина тази сутрин в едно от най-големите училища във Враца и региона – СУ “Христо Ботев”. По неофициално потвърдена информация момичето е имало здравословни проблеми.

От учебното заведение потвърдиха тъжната новина и помолиха чрез официално изявление за съчувствие и разбиране.

“Информираме Ви, че на 9 декември в Средно училище “Христо Ботев”-Враца има смъртен случай с ученичка от 7. клас. Взети са своевременно всички необходими мерки от наша страна. Уведомени са институциите, провеждат се разговори от специалисти. Психолози работят с учениците. Предвид трагедията и нашата скръб Ви молим за разбиране и етика към опазване психическото и физическо състояние на децата и учителите, като не ги притеснявате с въпроси”, се казва в съобщение от СУ “Христо Ботев”.

В междучасието след втория час седмокласничката е била седнала на стол и е говорила по мобилния си телефон. Училищният директор Виктор Кръстев каза, че в класните стаи има камери:

“Както говори с майка си, казва “ох”, пада по очи на учителската катедра и от там се свлича и пада на пода. Много добра ученичка, не е конфликтна, съучениците твърдят, че тя е водела изключително здравословен начин на живот и хранене.”

Незабавно е извикана училищната фелдшерка Антоанета Цветкова:

“Тя беше в безсъзнание, като се качих, нямаше пулс, нямаше и дишане.”

На място 2 екипа спешни медици са направили двучасов опит да реанимират момичето./БНР