Спални комплекти и подаръци дариха за Коледа от Държавната агенция за закрила на детето на център „Надежда” в Дупница

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова  и главният секретар на агенцията Теодора Иванова изненадаха с поддаръци за Коледа момичетата и момчетата от Центъра за настаняване от семеен тип „Надежда“ в Дупница. По повод посещението на ДАЗД децата изнесоха тържествена програма за настъпването на коледните и новогодишни празници. На събитието присъстваха още зам.-кметът на община Дупница Крум Милев, Виолина ал Хадж Ахмад – директор на Дирекция „Социално подпомагане” в Дупница и др. Пред гостите децата демонстрираха своите таланти и разказаха за мечтите си.

Всяко дете в центъра получи от агенцията спални комплекти и забавни подаръци за Коледа. Събитието е част от кампанията „Истинското богатство за човека е доброто, което е сторено за другия“, на която ДАЗД е партньор. По този повод момичетата и момчетата от центъра получиха и книги с послания от учениците от ОУ „Екзарх Антим Първи“, гр. Пловдив.

Капацитетът на центъра е 14 деца и младежи с увреждания и в момента точно толкова са настанени там, като за тях се грижат 12 специалисти. ЦНСТ “Надежда” бе изграден по проект на община Дупница през 2014 година. /zadupnitsa.com