Колективът на Окръжен съд-Кюстендил изпрати с аплодисменти съдия Галина Мухтийска след последното й заседание

  • Шефът на съда Мирослав Начев й подари букет, ВСС отличи Мухтийска с „личен почетен знак първа степен – златен“ и с 1000 лв. награда

 

Съдия Галина Драганова Мухтийска от Окръжен съд-Кюстендил бе отличена от ВСС с най-високото отличие в съдебната власт – „личен почетен знак първа степен – златен“, както и с парична награда в размер на 1000 лева. Решението на ВСС е по предложение на Мирослав Начев – и.ф. административен ръководител – председател на Окръжен съд-Кюстендил.

Съдия Мухтийска има над 40 години юридически стаж. Работи като съдия от 1983 година до настоящия момент, като ВСС гласува за освобождаването й от длъжност, считано от 12.01.2020 година, поради навършване на необходимата възраст за пенсиониране.

За времето от 1994 до 2010 година съдия Галина Мухтийска е била заместник административен ръководител на Окръжен съд- Кюстендил. Разглежда граждански, търговски дела, както и дела по несъстоятелност.

Съдия Галина Мухтийска днес влезе за последен път в съдебната зала и на излизане бе посрещната с аплодисменти от колектива на Окръжен съд-Кюстендил. Тя получи букет с цветя от председателя на съда Мирослав Начев, с пожелания за здраве и успехи.