Любомир Кърмов на излизане от съдебната зала
  • 36-годишният Любомир Кърмов и адв. Арнаудов поискаха домашен арест заради тежко болната майка на обвиняемия

Тричленен състав на Окръжен съд-Кюстендил, под председателството на съдия Мирослав Начев, съдии Пенка Братанова и Галина Мухтийска остави без уважение искането на Любомир Кърмов за изменение в по-лека мярката за неотклонение „задържане под стража“.

36-годишният мъж е привлечен като обвиняем за измама, в условията на повторност. Става дума за измами за продажба на пелети. Любомир е в ареста от 2 август 2019 г. Според обвинението Любомир Кърмов (на 36 години) е взимал капаро от клиенти, като ги е въвеждал в заблуждение, че ще им достави пелети за огрев. Той се е представял за представител на фабрика за пелети от Северна Македония. Предвиденото наказание е „лишаване от свобода“ за период от 1 до 8 години.

“Намирам, че Районен съд е преценил всички факти и че жалбата за неотклонение е неоснователна. В множеството томове са налице доказателства за деянието. Налице е широкомащабна престъпна дейност. Промяна на обстоятелствата не съществуват по никакъв начин. Затова смятам, че трябва да потвърдите решението на Районен съд, а именно мярка за неотклонение „задържане под стража“, каза прокурор Ангел Байрактарски от Окръжна прокуратура.

Адвокат Георги Арнаудов, защитник на обвиняемия, посочи в съдебната зала, че в том 17 от делото са посочени имена на много други обвиняеми, но това на неговия подзащитен го няма.

Съдиите Мирослав Начев и Пенка Братанова

“В досъдебното производство моят клиент даде подробни обяснения за лицата, които се занимават с тази измама. Техните имена фигурират в този том, но на Любомир не. Освен това ще изтъкна и здравословното положение на неговата майка. Тя не е просто болна. Тя е онкоболна в последен стадий. Затова считам, че от чисто човешки аспект той трябва да бъде до майка си в тези последни дни на този свят. Затова пледирам мярка за неотклонение „задържане под стража“ да бъде заменена в „домашен арест”, каза адв. Арнаудов.

Съдът намира подадената частна жалба за неоснователна. Не са постъпили нови обстоятелства, които да налагат промяна на взетата по отношение на него мярка за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека, се каза в определението на съдебния състав.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.