Георги Градевски напуска АБВ: Ще бъда независим общински съветник

Георги Първанов и Георги Градевски  по време на предизборната кампания в Дупница.

Общинският съветник от АБВ Георги Градевски напуска партията, от която се кандидатира за кмет на община Дупница на последните избори и влезе в местния парламент. Градевски оповести решението си във фейсбук, рано сутринта в четвъртък. „Уважаеми приятели, скъпи съграждани, бих искал да ви съобщя, че от днес вече не съм част от политическа партия АБВ. Решението ми да напусна партията в Дупница дойде след преоценка на взаимоотношенията ми с ръководството след края на Местни избори 2019 в Дупница.
Вложих 100% от себе си и заедно с екипа ми, за да представя партия АБВ на кметските избори. Като лична победа считам всеки един от близо 1500-те гласа, които получих в тази надпревара и бих искал да благодаря на всеки един от вас, който се вслуша и повярва в платформата и идеите ми за развитие на Дупница.
С това съобщение изказвам ангажираността си към всеки един, който ме подкрепи, като ще продължа да изпълнявам отговорно работата си в Общински съвет – Дупница, както и да защитавам интересите на всеки един гражданин или институция, които са полза за развитие на Дупница.
Искрено се надявам с идеите и предложенията, които имам и които бих искал да реализирам с подкрепата на колеги от различните политически партии в Общинския съвет, да постигнем едно по-добро качество на живот за всеки жител на общината.
Пожелавам успех на партия АБВ в Дупница и на всички членове, които привлякох към нея по време на моята предизборна кампания!”, пише Градевски на страницата си в социалната мрежа.
Тъй като информацията в изявлението е съвсем обща, се обърнахме към Георги Градевски с няколко въпроса. Попитахме дали ще бъде независим общински съветник, или ще се присъедини към някоя от групите и евентуално към коя. Другият въпрос бе какво конкретно го е накарало да вземе това решение.

Отговорът е: „Засега съм независим общински съветник.

Следващата седмица ще направя официална пресконференция, на която ще представя бъдещите намерения.”