• 74-годишният мъж заплашил жена си и с думите: Няма кой да те спаси, това е твоят край, ще те заколя на парчета, къде е ножът

 

Максималния размер от 3 години при налагането на наказанието „пробация“ определи Районен съд-Кюстендил, под председателството на съдия Николай Николов, за обвинен в домашно насилие кюстендилец. Съдът одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняемия.

Петър В., на 74 години, се призна за виновен в това, че на 30.11.2019 г. в кухня на къща, намираща се в Кюстендил, в условията на домашно насилие е причинил на съпругата си Е.В. лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на лява лакътна става. За това престъпление наказанието за обвиняемия е „пробация“, изразяваща се в следните пробационни мерки: „задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от 1 година и 10 месеца, с периодичност 2 пъти седмично и „задължителни периодични срещи с пробационен служител“, за срок от 1 година и 10 месеца.

Петър В. се призна за виновен и за извършител на друго престъпление – в условията на домашно насилие се е заканил на Е.В. с убийство, с думите: „Сега си сама, няма кой да те спаси, това е твоят край, ще те заколя на парчета, къде е ножът“ и др., като й е нанесъл множество удари с юмруци и ритници по главата и тялото и това заканване би могло да възбуди в Е.В. основателен страх за осъществяването му, поради което обвиняемият ще изтърпи наказание „пробация“, с максимален размер на срока – 3 години, със следните мерки: „задължителна регистрация по настоящ адрес“, с периодичност 2 пъти седмично, „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ и „включване в програми за обществено въздействие“.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.