Директорът на Пътното в Перник е уволнен за шофиране с 1,6 промила

Петър Басмаджиев

Освободиха от длъжност директора на Пътното управление в Перник, след като той беше хванат пиян зад волана. От Пътната агенция съобщиха, че заповедта за освобождаването на Петър Басмаджиев е връчена сутринта на 16 декември.

Бил е спрян за проверка в неделя в центъра на града. Управлявал е лек автомобил КИА. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1,66 промила в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

По случая е образувано е бързо производство.

“Три ракии е изпил шефът на Пътното управление в Перник Петър Басмаджиев, обяснил самият той пред патрулните полицаи”, каза Слави Лазов – началник-сектор “Пътна полиция” в ОДМВР-Перник, цитиран от „Стандарт”.

По думите на Лазаров пътният шеф не е имал конфликт с полицаите. По закон такова провинение се наказва със затвор от 1 до 3 години и отнемане на шофьорската книжка.

63-годишният Петър Басмаджиев оглави Пътното управление в Перник на 1 октомври след спечелен конкурс и бе в изпитателен срок. Басмаджиев е и общински съветник от партията Български демократичен съюз “Радикали”.