Костадин Костадинов: Ще променим наредбата за отдаване под наем на щандове в ГУМ-Дупница

Наредбата за отдаване под наем на площи в ГУМ-Дупница ще бъде променена. Това бе декларирано от председателя на Общинския съвет Костадин Костадинов във връзка с реакцията на работещите в магазина. „Промени в наредбата ще има. Аз ще изготвя нова наредба, която ще предложа на Общинския съвет”, каза ОбС шефът. Костадинов коментира: „Промяната ще бъде основно по отношение на честно и справедливо разпределение, иначе казано – еднакви и равни възможности за всички – обявява се щандът на търг, който даде най-добра цена, получава възможността да работи на този щанд. А не да се правят анекси, по какъв начин, защо… Там имаме щандове с цени 5, 6, 8 пъти над цената на други щандове.

Това е несправедливо и нечестно – привилегии, защото бил бизнесмен от този град. Това ще се промени, но в самата наредба ще заложа най-малко 6 или 12-месечен период, в който да влезе в сила, за да могат хората да бъдат подготвени, да няма пострадали, неясноти относно бъдещето. Споменах големите вериги, за да е ясно – аз не мога да крия, че има такъв интерес. Иска се общинските дружества да имат печалба, затова няколко пъти убеждаваме BILLA да се настанят в сутерена, и то в помещения, които не се използват. И лично аз ги убеждавам, което обаче не значи, че ако BILLA се яви и кандидатства за щандове…

Костадин Костадинов

И аз не мога в момента да отговоря какво ще се случи, но по-вероятно е да се опитаме да ги убедим”. Председателят на местния парламент посочи, че безпочвено е обвинен в тайни договорки и бе категоричен, че „нищо подобно няма да се случи”. „Нека всички знаят, че има такъв интерес – немалко хора в града настояват BILLA да получи терен. На тоя етап нямаме намерение да освобождаваме партера на ГУМ за голяма верига, нека да бъдат спокойни хората, но това няма да бъде също така вечно. Ще има равни правила, равни права, това са ценностите, които изповядваме ние, десните политици”, обобщи Костадинов.