Общо 4 акта са съставени на магазини за хранителни стоки и на сергии на пазара в Самоков

Продължават проверките на търговски обекти съвместно с контролните органи в навечерието на коледните празници.

Служители на РУ-Самоков проведоха полицейска операция съвместно с представители на НАП и Комисията за защита на потребителите. В хода й са извършени комплексни проверки на шест търговски обекта – складове за търговия на едро и хранителни магазини. Констатирани са нарушения по Закона за защита на потребителите. За установените несъответствия от компетентния орган са съставени два акта.

Служители на РУ-Самоков и отдел „Контрол по храните“ към Областната дирекция по безопасност на храните са извършили още съвместни проверки на магазини за хранителни стоки и сергии за продажба на плодове и зеленчуци на кооперативния пазар в града. Съставени са два акта за установени нарушения от Закона за храните.

Съвместни проверки с данъчните инспектори проведоха и служители на РУ-Костенец. В магазин за хранителни стоки в града инспектиращите установили административни нарушения, за които са съставени констативни протоколи.

Три акта за установено несъответствие на касовата наличност са съставени от контролните органи при извършени проверки на търговски обекти на територията на община Горна Малина.