Спряно е водоподаването на три улици в Перник заради влошено качество

  • Общината продължава раздаването на минерална вода на граждани

Спряно е водоподаването за ул. “Рилски езера”, част от ул. “Йордан Лютибродски” и ул. “Костенец” в пернишкия квартал “Църква” поради влошено качество на водата, съобщи ВиК. Отклонение е установено в една проба, взета по време на авария преди Нова година, уточниха от Регионалната здравна инспекция. Предстои да бъде направена контролна проба след отстраняване на аварията.

Община Перник продължава раздаването на минерална вода на граждани и в началото на 2020 г., съобщи общинският пресцентър. Доставката е по график във всички квартали на града и населените места в общината. Няма да има определени пунктове за това, а камионите ще минават по улиците в определените за деня квартали. Ще бъде направена организация и за доставката на вода на възрастни и трудноподвижни хора.
На 3 януари (петък) вода ще бъде раздавана от 10,00 ч. до 16,00 ч. в кварталите “Варош”, “Драгановец”, “Клепало” и в центъра на Перник.


На 6 януари (понеделник) камионите ще преминат от 10,00 ч. до 16,00 ч. в кварталите “Куциян”, “Васил Левски” и “Караманица”.
На 7 януари (вторник) вода ще бъде раздавана от 10,00 ч. до 16,00 ч. в кварталите “Димова махала”, “Хумни дол”, “Рудничар”, “Марина бара” и разширен център.
На 8 януари (сряда) от 10,00 ч. до 16,00 ч. – на жителите на кварталите “Христо Ботев”, “Дараците” и “Ралица”.
На 9 януари (четвъртък) водата ще достигне между 10,00 ч. и 16,00 ч. в кварталите “Могиличе”, “Проучване” и “Тева”.
Селата и кметствата на територията на общината ще бъдат зареждани с вода регулярно, както и със заявки.