Атанас Георгиев и Живко Димитров се присъединяват към отбора на „Беласица”

27-годишният Атанас Георгиев ще се присъедини на 13 януари към отбора на „Беласица”. Той е рожба на ДЮШ на „Беласица” (Петрич), игра в мъжкия отбор. Впоследствие замина да учи в НСА, като едновременно играеше в отборите на „Чепинец” (Велинград) и „Германея” (Сапарева баня). Завърши успешно НСА и се завърна в родния град и отбор.
19-годишният Живко Димитров е рожба на ДЮШ на „Беласица”. Макар и на юношеска възраст, той игра в отбори от гръцкото първенство. Завърна се в „Беласица”, но не остана доволен от статута на резерва и премина в отбора на „Септември” (Симитли). Досегашният наставник на „Септември” Спас Стоименов, който вече е част от треньорския щаб на мъжете на ЦСКА 1948, сподели, че Живко има голямо бъдеще. Радостното е, че Живко Димитров-Малкия Ромарио, син на легендата на петричкия футбол Щерю Димитров, се завръща в петричкия отбор.
При това положение кандидатите да облекат тренировъчния екип на „Беласица” станаха 6-има. Останалите четирима са: Ели Маркес – халф-защитник, Иван Макриев – централен защитник, Матеус Казарото – халф, и Мохамед Кисе-Потчи – нападател.
„Селекцията е отворен процес при нас. Ще продължаваме да казваме ДА на наши местни футболисти, които по различни причини са играли известен период в други отбори. Всеки, който пожелае, може да облече тренировъчния екип на „Беласица”, но накрая при определяне на групата футболисти, на които ще се разчита през пролетния дял от настоящото първенство, думата ще имат треньорският щаб и ръководството на клуба”, сподели Иван Златински, директор в клуба.