Започна записване за безплатните шоу уроци по ментална аритметика за деца в SmartyKids Дупница

Дългоочакваното откриване на най-новия център по ментална аритметика в Дупница вече е факт! Тази събота (11.01.) от 11,30 ч. започват безплатните шоу уроци в SmartyKids, на които децата и техните родители ще се запознаят с авторската методика на преподаване в центъра.

Знае се, че курсовете, развиващи ума, логиката и въображението, вече са на мода по света, а сега – и у нас. Много нашумели са специалните упражнения с древното китайско сметало „абакус“ и практиката за по-динамично устно смятане.

Менталната аритметика подобрява краткосрочната, дългосрочната и фотографската памет и помага на децата да се концентрират лесно. Сериозните занимания като абакус се комбинират с интерактивни емоции и подвижни игри – забавленията с героя Смарти със състезателен елемент са страхотно преживяване.

Децата преминават през различни предизвикателства, които са свързани в общ сценарий, а накрая на всяко ниво получават сертификат. Програмата за 2-годишно обучение по ментална аритметика е разработена за деца от 4 до 12 години и е разделена на модули. За най-малките занятията протичат 2 пъти седмично, а за големите – веднъж седмично с двойна продължителност. Важен елемент за максимални успехи е „тренажорът“ – това е специална програма за “лично” ползване, която позволява децата да се упражняват извън центъра и да подобряват възможностите си.

Методистите на SmartyKids разшириха концепцията си с курс за скоростно четене, което вече започна да се предлага в центровете.

Цялата система SmartyЧетене има своята научна обосновка.

Четенето, също като смятането, се ръководи от различни дялове в мозъка. Детето не може да чете като възрастен човек. Затова е необходим по-различен подход – чрез трениране на мозъчния дял, като използваме определени техники и „мозъчни дразнители“, можем да развием и подобрим умението за скоростно четене с разбиране.

Част от курса предвижда и обучение чрез мнемотехника – невероятно изкуство и техника за запаметяване, съвкупност от похвати за облекчено запомняне на максимален обем информация чрез създаване на изкуствени асоциации. С една дума – СУПЕРПАМЕТ. “Друга основна разлика е геймификацията. Отново я има в нашата система, но е наситена с много повече герои, които ще ни съпътстват в приключенията. Благодарение на геймификацията тип „Околосветско пътешествие“ децата ще научат полезна и любопитна информация за различни места по Земята.

За повече информация посетете нашия сайт – http://smarty-kids.bg/dupnitsa

Последвайте и страницата ни във f – @SmartyKids Dupnitsa

За контакти и записвания : тел: 0889 096 069

Гр.Дупница, ул.“Христо Ботев” 19, ет.2