Министърът на туризма Николина Ангелкова ще проведе работна среща с кмета на община Разлог

Министърът на туризма Николина Ангелкова и част от екипа й ще проведат работна среща с кмета на община Разлог, съобщиха от общинския пресцентър. Срещата е по покана на кмета на Разлог Красимир Герчев и на нея ще присъстват представители на местния туристически бранш. Тя ще се състои на 14 януари (вторник) от 11,30 часа в залата на Общински съвет – Разлог.
Повод за срещата е утвърждаването на Разлог като предпочитана целогодишна туристическа дестинация, като ще бъдат обсъдени бъдещи насоки за подкрепа на туристическия бранш и развитие на още туристически възможности в района.
През изминалата 2019 година нощувките в хотели и къщи за гости в община Разлог са над 376 500, което е ръст от 16 процента спрямо 2018 година и над 40 процента спрямо 2017 година, посочват от община Разлог. Това показва, че общината се позиционира все по-добре на туристическата карта и се превръща в една от предпочитаните дестинации, допълват от пресцентъра. Според данните, посочени от тях, най-много нощувки има през месеците август и декември, което показва целогодишния интерес към района. / БТА/