Три двигателя за новия Land Cruiser

Съвсем скоро Toyota ще смени поколенията на своя всъдеход Land Cruiser, като от компанията разкриват подробности за модела. Той ще запази основните си всъдеходни характеристики, като ще се предлага с избор от три двигателя.В гамата мотори на Land Cruiser 300, както ще се казва моделът, ще бъдат включени 3,5-литров турбодвигател V6 с 450 к.с. и турбодизелов V6 с обем 3,4 литра, развиващ 320 к.с. Третият вариант ще е хибриден, като ще разчита на агрегата на Lexus LS 500h. Той ще бъде модернизиран, като ще развива около 420 к.с.

Сред другите промени за всъдехода е отказът от рамна конструкция и преминаването към носеща. Това вече беше направено от повечето конкуренти на Toyota, но не е ясно дали ще се хареса на феновете на Land Cruiser, които може и да не одобрят тази модернизация. Не е ясно и какво ще бъде окачването на автомобила – дали то ще получи нова схема или ще се залага на актуалната версия с технологията KDSS.

Ясно е, че моделът ще получи допълните електронни асистенти. Клиенти ще могат да си поръчат адаптивен круиз-контрол с функция за движение в задръстванията, както и система за полуавтономно движение. По предварителни данни, новата Toyota Land Cruiser 300 ще се появи на пазара през 2022 г./http://topgear.bg/