Цветан Видински: Целта ни през пролетта ще бъде да обиграем младите момчета

Цветан Видински

В школата нещата се нормализираха, вече има над 170 деца, които тренират, доволен е новоизбраният президент на дупнишкия клуб

Целта пред „Марек” през пролетния полусезон в Югозападната трета лига ще бъде обиграването на младите момчета в отбора. Както е известно, дупнишкият клуб ще разчита само на млади момчета в идните месеци. Всички футболисти на стадион „Бончук” в момента са само от Дупница и са продукт на местната детско-юношеска школа.
„Все още нищо не се случва относно преобразуването на клуба в акционерно дружество. В момента изпълнявам длъжността на президент временно и сигурно още по-временно и тази на старши треньор. Държим по някакъв начин отборът да съществува, докато се развие този казус със създаването на АД.

Младите футболисти на Дупница ще получат голям шанс за доказване през пролетта.

С кмета Методи Чимев решихме, че е по-добре парите да се инвестират в базата, отколкото да наливаме луди пари за футболисти. Нашата цел за момента е да обиграем тези млади момчета и да завършим на възможно по-предно класиране. Това, което знам от кмета, е, че имахме договорка с Българския футболен съюз да бъде направено едно игрище с размери 60 на 40 метра до т.нар. „шмиргел”. Но и в БФС се смени ръководството и там нещата също забуксуваха. Дай Боже да има развитие с акционерното дружество, за да може да има финансиране и нещата да се подобрят. Ние го заслужаваме. Виждате, че нещата с школата се нормализираха, имахме проблеми и там. Почват наборите да се отделят и малките футболисти да се събират. Имаме над 170 деца, което не е никак малко”, коментира новоизбраният президент и наставник на „Марек” Цветан Видински.