Центърът на „Марек Юнион-Ивкони” Ивайло Дамянов с чудесно представяне при победа на България

  • Възпитаникът на дупнишката школа се отличи със 7 точки и важен ас за 3:1 гейма над Сърбия по време на евроквалифинацията за юноши до 18 години

 

 

Централният блокировач на „Марек Юнион-Ивкони” Ивайло Дамянов записа 7 точки при победата на националния отбор на България за юноши до 18 години над Сърбия с 3:1 (25:20, 20:25, 25:16, 25:17) гейма. По този начин възпитаниците на наставника Мартин Стоев завършиха с успех участието си в европейските квалификации за тази възраст.
Селекционерът започна двубоя с втория си разпределител Георги Захариев, а другите бяха титулярите в предишните двубои.
Младите „лъвчета” започнаха много силно срещата и диктуваха събитията на игрището през целия първи гейм, който спечелиха с 25:20.
Сърбите обаче не се предадоха и вдигнаха оборотите през втората част. При 10:10 две поредни грешки на българите дадоха предимство на съперника. След това „плавите” увеличиха аванса си и изравниха резултата.
Играта беше равностойна и в първите разигравания от третата част. При 6:6 на линията за изпълнение на сервис застана играчът на „Марек Юнион-Ивкони”. Ивайло Дамянов отбеляза ас в изключително важния момент и след още няколко добри отигравания нашите момчета затвориха гейма при 25:16.
България започна силно и четвъртата част, като нито за миг не остави съмнения, че е по-класният отбор.
С 19 точки за „трикольорите” се отличи Георги Татаров (1 ас, 2 блокади), а Александър Николов добави 18 пункта (2 аса, 2 блокади). За сърбите Йован Перович и Данило Илич записаха по 13 точки.
Като първенец завърши отборът на Турция, който записа три успеха. Южните ни съседи надиграха категорично Румъния с 3:0 (25:15, 25:17, 25:21) гейма в последния си мач и получиха директна квота за шампионата на Стария континент. Останалите три отбора ще продължат борбата си за място в надпреварата във втори кръг на квалификациите, който ще се проведе през месец април. Самото европейско ще се състои в Италия и Гърция.