Задържаха 36-годишен рецидивист от с. Баня

36-годишният Георги М. откраднал работен гащеризон, трион, винтоверт и 22 лв. от къщи в Лиляч

 

 

Мъж от разложкото село Баня е задържан в Кюстендил заради кражба в с. Лиляч.

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов, взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Георги М. Той е на 36 години, от село Баня, община Разлог. Осъждан е.

Георги М. е привлечен от Районна прокуратура – Кюстендил в качеството си на обвиняем за престъпление по чл. 196 от Наказателния кодекс. На неустановена дата през месец юли 2019 година е отнел чужди движими вещи от къщи в село Лиляч, община Невестино – работен черен гащеризон, моторен трион, акумулаторен винтоверт и сумата от 22 лв. Откраднатото е на мъж с инициали Р.Л. За извършеното престъпление от обвиняемия се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 до 10 години, съобщиха от пресслужбата на съда.

От приложеното по делото свидетелство за съдимост на Георги М. е видно, че същият е извършил престъплението в условията на „опасен рецидив“, тъй като с определение от 2017 година, по описа на РС – Дупница са групирани наказания по дела, водени срещу обвиняемия в РС – Кюстендил, РС – Дупница, РС- Благоевград, РС – Разлог, като му е наложено най-тежкото измежду наказанията „лишаване от свобода“ за срок от 3 години и 2 месеца. Наказанието е изтърпяно на 14.03.2019 година.

Съдът счете, че може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението и че има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Постановеното определение подлежи на обжалване с частна жалба или с частен протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.