Атакисти нападнали своя областен Илиан Тодоров: Не искам вече да имам нищо общо с тази секта

Илиан Тодоров

Бившият депутат бил обиждан и ударен в понеделник вечерта в столично заведение от досегашните си другари.

Областният управител на София Илиан Тодоров преустанови всякакви взаимоотношения с партия „Атака“ и обмисля дали да не напусне поста, който заема от квотата на партията на Волен Сидеров. Това потвърди за DarikNews.bg самият Тодоров.

Причината за решението му е грозен “вътрешноведомствен” скандал, избухнал в столично заведение в понеделник вечерта. След вербалното насилие се стигнало и до физическо такова спрямо него от хора от “Атака”. По неофициална информация всичко тръгнало от спор с Десислав Чуколов, депутат и зам.-председател на партията. Екшънът се разиграл, след като лидерът на “Атака” напуснал известния ресторант.
„Аз съм в болничен, с патерица съм. Чухме се с Волен Сидеров да се видим, тъй като от месеци не сме се виждали, за да поговорим. Поговорихме за няколко минути и той си тръгна. Обаче 5-6 човека, последните останки от „Атака“, които са се превърнали в една секта, започнаха да се заяждат с мен и да ме обиждат. Аз се придвижвам с патерица, но единият от тях ме удари“, разказа Тодоров.
Бившият депутат от “Атака” призна, че е дълбоко разочарован: „След 9-10 години разбрах, че аз просто нямам нищо общо с тези хора. Просто сме прекалено различни. Съжалявам, че по този грозен начин трябваше да се разделим, но такъв е животът“.
На въпрос дали продължава да бъде част от патриотичната формация, Тодоров даде изненадващ отговор: „Аз никога не съм бил член на партията“.

Областният на София е категоричен – вече няма нищо общо с „Атака“, а през следващата седмица ще обяви и дали ще остане областен управител – пост, който заема като част от квотата на партията.
„Все пак там съм от квотата на „Атака“. При положение че нямам нищо общо с тази партия, може би най-правилно е да напусна и поста на областен управител, но още го обмислям“, обясни самият Тодоров.
Той поясни, че след вчерашния неприятен инцидент се опитал да се свърже с Волен Сидеров, но безуспешно. „Телефонът му беше изключен. Днес не ме е потърсил. Не смятам, че вече има какво да си кажем с него повече“, каза Тодоров и поясни, че отношенията между двамата са влошени отдавна.
По-късно за раздялата си с партията той съобщи в официално комюнике: “Като областен управител на Софийска област, заедно с екипа на областна администрация направихме добри неща. Две от тях, по които работя повече от година и половина, са споразуменията за сътрудничество между Софийска област и Китай и Софийска област и Мароко, които смятам да финализирам, заради възможностите за развитие, които предоставят на Софийска област. Зная, че гражданите ще го оценят. Относно оставката ми като областен управител, която, както знаем, всеки носи в джоба, уверявам ви, ще бъде плод на обмислено решение”.