Община Банско е в готовност за състезанията за Световната купа по ски  

Община Банско е в готовност за състезанията за Световната купа по ски, съобщиха от общинския пресцентър. Стартовете за Световната купа по ски алпийски дисциплини при жени са на 25 и 26 януари, когато в Банско ще се събере елитът на алпийките в света, допълват от пресцентъра.
Очаква се градът да посрещне хиляди почитатели на зимните спортове, а като организатор община Банско се подготвя усилено за провеждането на състезанията и съпътстващата програма. Общинското ръководство в лицето на кмета Иван Кадев е организирало срещи с институциите, които имат отношение и ангажименти към безопасното и сигурно пребиваване на спортисти, журналисти, гости и граждани на града. Метеорологичните прогнози се следят внимателно, посочват още от общинската администрация, като има готовност с техника и подсилени екипи да се реагира на всякакви ситуации.
Възможно е по време на състезанията да има проблеми с трафика и паркирането, като вече има издадени заповеди от кмета на Банско за временна организация на движението през зимния туристически сезон и по време на състезанията за Световната купа. Те могат да бъдат видени и на сайта на община Банско. Ангажирани с предотвратяване на задръствания и инциденти са полицията и общинската служба за обществен ред, по част от уличната мрежа в града, където са най-натоварените кръстовища, движението ще бъде направлявано от регулировчици в пиковите периоди.
От община Банско и от полицията апелират за спазване на регулацията за движение и паркиране. Това се прави и с оглед противопожарната служба, линейки и почистваща техника да имат безпрепятствен достъп до всички точки на града и на ски зоната, допълват още от пресцентъра на община Банско./БТА