„Беласица” се наложи над северномакедонския „Академия Пандев” в първата си контрола

Жустино Мендес и Даниел Кристофър бяха точни за петричани при победата с 2:0

Мъжкият отбор на „Беласица” стартира контролите си от зимната подготовка с успех срещу елитния македонски „Академия Пандев” от град Струмица. На стадион „Цар Самуил” пред около 400 зрители срещата беше ръководена от съдийска бригада от Сандански начело с Йордан Воденичаров и асистенти Венелин Иванов и Христо Кесаров. Двубоят започна с натиск на домакините и съвсем заслужено те първи отбелязаха гол. Това стана в 8-ата минута, когато неудържимият Атанас Карачоров тръгна на скорост по десния фланг, центрира в наказателното поле на гостите и там с глава Жустино Мендес опъна мрежата зад стража на „Академия Пандев” за 1:0.
В 14-ата минута албанецът Мулети Надуе се възползва от грешка в защитата на домакините и стреля мигновено, насочи кълбото в далечния ъгъл, но стражът на „Беласица” Захари Димитров прояви невероятен усет и отби кълбото. На два пъти по-късно Симеон Бояджиев и Захари Димитров се намесиха навреме и охладиха надеждите на Ангел Грънчов и Мулети Надуе за отбелязване на гол. В самия край на първата част отлично играещият защитник на петричани Симеон Бояджиев изскочи навреме срещу Стойко Пандев, избивайки кълбото, преди да стреля.
През втората част на срещата бяха извършени поетапно смени от страна на старши треньорите на двата отбора. В 55-ата минута при бърза контраатака на гостите техен нападател изскочи отблизо срещу вратаря Кирил Георгиев, но Иван Марчев се намеси навреме и изби кълбото. В 60-ата минута Даниел Кристофър обстрелва опасно вратата на гостите и топката като по чудо премина отстрани в аут.
При една от образцовите атаки на домакините Даниел Кристофър се озова срещу вратаря на „Академия Пандев” и изпрати технично топката в долния ляв ъгъл за 2:0 в 66-ата минута. До края на срещата опитите на футболистите на двата тима да променят резултата се оказаха неуспешни.
В този мач наставникът на „Беласица” Атанас Ласков даде шанс за игра на всички новопривлечени футболисти. Много добри впечатления от новопривлечените с играта си оставиха Ели Маркес, Мохамед Кисе-Потчи, Даниел Кристофър, Иван Макриев и Живко Димитров.
Следващият контролен мач на тима от Петрич ще бъде на 22 януари срещу „Струмска слава” (Радомир).