Полицията издирва крадци, отмъкнали инвентар от камион в  Яхиново и електрожен и инструменти от гараж в Крайници

Полицията издирва крадците, които преди няколко дни са отмъкнали вещи в дупнишките села Крайници и Яхново. „В РУ-Дупница е заявена кражба на инвентар от товарен автомобил в с. Яхиново, в с. Крайници е извършена кражба на електрожен и инструменти от гараж. Проникването в автомобила и гаража е взломно. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група, започнати са досъдебни производства по случаите”, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР-Кюстендил.

Единият от потърпевшите е яхиновецът Иван Тодоров, който извършва транспортни услуги с камион с кран за град Дупница и околията. Преди няколко дни в групата „Забелязано в Дупница” във фейсбук той публикува снимки на човека, заснет от охранителните камери по време на кражбата от камиона.

„Тази нощ в Яхиново вилняха група безсрамни крадци! Разбиха камиона ми, от който откраднаха неща, напълно ненужни за тях. Същите тези са били и в село Крайници с цел отнемане на имущество! Помогнете да разпознаем този “човек”. Който ми помогне, ще бъде възнаграден! Благодаря!”, написа Тодоров.