Николай Табаков организира благотворителна вечер за паметника на Невена Коканова в Дупница

Николай Табаков заедно с част от гостите миналата седмица
  • Дупничани, живеещи в София, събраха 910 лева миналата седмица

    Сдружение „Паметник на Невена Коканова в Дупница” предприема поредната инициатива в подкрепа на своята кауза. Авторът на идеята за монумент на една от най-известните родни актриси Николай Табаков организира благотворителна вечер, която ще се проведе този петък (24 януари) от 17,30 часа в галерията на Лазар Ильов – Li art gallery, която се намира на улица „Дора Габе” 14 в града.
    „Целта на събитието е да се наберат средства за изграждане на паметник на Невена Коканова в нейния роден град Дупница. Също така ще представим и календар с портрети на Невена Коканова, рисувани от български художници. Същият е с благотворителна цена 15 лева, а който дари сума над 20 лева, ще бъде включен в Дарителската книга. Разбира се, ще се почерпим с по чаша вино и ще помогнем за една добра кауза, свързана с нашия роден град”, заяви Николай Табаков.
    Той разказа и за благотворителната вечер, която се състоя в столичната му галерия „Лампион” миналата седмица.

  • Десетки дупничани уважиха благотворителната вечер в София.

    „Дойдоха около 40 дупничани, живеещи в София, и също така софиянци, които подкрепят идеята за паметник на Невена Коканова в Дупница. Повечето бяха млади хора. Също така имаше и от старото поколение дупничани като известната пианистка Кина Страшимирова-Околийска и проф. Рахамин Шекерджийски. Общата събрана сума миналата седмица беше в размер на 910 лева”, разказа Николай Табаков.
    Общественикът даде повече яснота и около идеята му за Дарителска книга:
    „Всеки, дарил над 20 лева, ще има възможност да се запише в Дарителска книга. След като направим паметника, ще направим красива Дарителска книга, в която ще присъстват хората, дарили за паметника. Тя ще бъде подарена на Библиотеката в Дупница като един вид обществена памет за дарителите”, завърши общественикът.