Станаха ясни победителите в ученическите игри по волейбол в Перник

 

Станаха ясни втората тройка общински първенци по волейбол в Ученическите игри съответно за юноши 8.-10. клас, девойки 11.-12. клас и юноши 11.-12. клас в Перник.
Играха се мачовете при юношите в по-малката възрастова група – 8.-10. кл. В състезанието взеха участие училищни отбори от 4 пернишки гимназии, а зрителите в спортна зала “Кракра” наблюдаваха емоционални и оспорвани двубои. Финалът бе вечното дерби между съставите на ПМГ “Хр. Смирненски” и ГПЧЕ “С. Радев”, в което момчетата от ПМГ се поздравиха с победа, а оттам и с общинската купа по волейбол в тази възрастова група. Спорът за 3.-4. място спечели съставът на СУРИЧЕ “Д-р П. Берон”, който в оспорван мач се наложи над тима на ПГТС “Арх. Й. Миланов”.
В спор за титлата “Общински първенец по волейбол” в ученическия формат се срещнаха отново 4 отбора при юношите 11.-12. клас.

За участие на финал се пребориха отново отборите на Природо-математическата и езиковата гимназия. Волейболистите от двете учебни заведения всъщност са съотборници и възпитаници на ВК “Миньор”, който съдейства при организацията и провеждането на състезанията по волейбол от общинския етап на Ученическите игри през учебната 2019/20 г. С динамична и интригуваща игра отборите финалисти заслужиха добрата оценка на специалисти и публика, а общинската купа стана притежание на юношите от ПМГ “Хр. Смирненски”. В равностоен двубой и при резултат, движещ се точка за точка, отборът на ПГ по икономика се наложи над състава от ПГТС “Арх. Й. Миланов” в спора за 3.-4. място.
Последният общински първенец бе излъчен при девойките 11.-12. клас, като във финален мач тимът на ГПЧЕ “С. Радев” надигра състава на ПГТС “Арх. Й. Миланов”.
Шестте отбора, спечелили общинския етап на игрите, продължават участието си в следващия областен етап. Наградите бяха връчени от Мартин Жлябинков – секретар на община Перник.