Полицаи и пожарникари спасиха куче, паднало в коритото на река Джерман

Служителите на МВР и спасеното куче
  • Дупничанката Хрисула Григорова: Спасяването беше като по учебник, без стрелички с упойки и страх от животното

  •  Говорителят на ОД МВР-Кюстендил Катя Табачка: Това е поредният случай, собствениците на домашни любимци да се грижат за тях

Пожарникари и полицаи спасиха куче, попаднало в коритото на река Джерман в района на Наковия мост в Дупница. Спасителите са младши експерт в управлението на МВР в града Славчо Стойчев, пожарникарите Цветелин Стоименов и Васил Славков и стажантите Христо Христов и Иван Иванов, разбрахме от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Кюстендил.

За случая разказа Хрисула Григорова, която е потърсила помощ за четириногото. Дупничанката е качила в интернет и видео от акцията по изваждането на кучето. „Съсед ми се обади, че има куче в реката. Обадих се на 112. Диспечерът беше много любезен и прие сигнала. Останах и изчаках пожарната кола. Много бързо реагираха, за което съм им много благодарна, защото кучето беше цялото мокро. Спасяването беше като по учебник. Дано видят от общината как се прави… без стрелички с упойки и страх от животните. И по-точно отдел „Екология”, разказа Григорова.

Жената бе изказала благодарности на служителите на МВР за бързата и адекватна реакция и в социалните мрежи. Не знае обаче как кучето се е озовало в реката и колко време е престояло там. Предположенията са, че е хвърлено… Както е известно, там брегът на реката е укрепен с високи стени (около 4-5 метра) и за да отиде там, кучето трябва да скочи. Не е известно и колко време е престояло в речното корито.

„Не знам колко време кучето е престояло в реката. Предполагам, че е паднало или някой му е „помогнал”. Защото не е първото, озовало се в реката, и то точно в нашата махала”, допълни Хрисула Григорова.

„Истината е, че многократно на Наковия мост се налага наши служители да спасяват домашни любимци. От есента досега има поне 10 идентични случая. Добре би било собствениците на тези домашни любимци, освен да им се радват, и да се грижат за тях. Явно, след като е било в реката и се е наложило да бъде спасявано кучето, не е било обгрижвано”, коментира говорителят на полицията в областта Катя Табачка.