Това е новият Golf GTI

Очаква се, че премиерата на новия VW Golf GTI ще се състои на салона в Женева през март, а досега автомобилът се появи в нета с шпионски кадри от тестовете му на Северната дъга на „Нюрбургринг” и отвъд Полярния кръг.

Сега вече има и кадър от предполагаем склад на VW, на който можем да видим серийния дизайн на хотхеча. Въпреки че емблемата GTI липсва, тук е характерният за модела двоен ауспух, по-агресивен заден дифузьор и голям спойлер на ръба на багажника.

VW вече представи осмото поколение на Golf, като са очаква, че стилистично GTI ще бъде много близък до plug-in хибрида GTE, който беше представен заедно с базовия модел.

По време на тестовете заснетите прототипи използваха джанти от актуалния Golf R, което породи спекулации, че 19-инчовите джанти ще са стандартната версия.

Най-вероятно новият Golf GTI ще запази 2-литровият 4-цилиндров бензинов турбо мотор, който ще е част от мека хибридна система и ще работи с 12-волтова система – също като при новото Audi A4 TFSI, което използва същия двигател. 6-степенната механична трансмисия остава, но по-голямата част от продажбите се очаква да се падне на автоматика с двоен съединител./topgear.bg