Ще продължи ли страхотната серия на Лацио?! Очаквайте победи на Ювентус и Реал Мадрид

Безспорно дербито на Рим между Рома и Лацио е едно от най-големите съперничества в цялата история на футбола. Винаги, когато се правят класации за големи дербита, това на Вечния град неизменно присъства със своя заряд и 90-годишна история. Тази неделя двата непримирими градски съперника отново ще си дадат среща, като от доста години насам не са били толкова близо и напред в класирането. Лацио е на трето място с 11 поредни победи в първенството!!! Нещо, което рядко се случва на отбор от Апенините. Рома е на 7 точки зад “лациалите”, но Дерби дела Капитале никога не зависело от точки, класиране, форма и резултати.

Дългогодишният специалист по италиански футбол и един от най-добрите телевизионни коментатори Борис Касабов прогнозира, че в двубоя Рома – Лацио ще има “Общо над 2,5 гола, като и двата тима ще се разпишат”. Той се аргументира с фактите, че дербито винаги е било предпоставка за голово шоу от страна на двата отбора. За последните шест сезона и общо над 15 мача между римските противници само два пъти завършиха при резултат 0:0.

В Италия има още един възлов мач. Наполи приема Ювентус. Само допреди няколко месеца това беше срещата, която се очакваше с най-голям интерес, тъй като Наполи безспорно най-добрият отбор след Старата госпожа. Сега обаче не е така и неаполитанци се намират в лоша форма. Именно моментното състояние е аргумент за Борис Касабов да прогнозира победа за Ювентус в Неапол. “Ювентус продължава съвсем по план – вече 4 точки пред Интер в първенството и предполалгам, че сега ще направи всичко възможно да спечели и този мач, за да запази преднината си”, коментира Борис Касабов в сайта Bookmaker-ratings.bg.

И още един съвет и прогноза от популярния телевизионен водещ. Валядолид приема Реал Мадрид в Испания. След поредната издънка на Барселона, “белите” може да превземат еднолично върха в класирането. Според Касабов Реал Мадрид ще спечели срещата, като в нея ще има общо над 2,5 гола. “Според мен футболистите на Зинедин Зидан се намират в много по-добра форма, играят добре и печелят мачовете си. Мисля, че и този път ще се справят”, завършва специалистът.