„Марек Юнион-Ивкони” разби „Левски” в София и го изпревари в класирането

Волейболистите от Дупница имаха поводи за радост в столицата.
  • Стартирахме много добре и показахме страхотна мотивация, доволен е наставникът на дупничани Виктор Карагьозов

„Марек Юнион-Ивкони” записа една от най-важните си победи в Суперлигата. Дупничани размазаха столичния „Левски” като гости в зала „Универсиада” с категоричното 3:0 (25:10, 28:26, 25:20) гейма в мач от последния 12-и кръг във волейболния елит.
Дупнишкият клуб започна двубоя много силно и дръпна с голяма преднина още от началото на първия гейм след серия от асове и силни атаки. Момчетата на Виктор Карагьозов постепенно правеха аванса си още по-комфортен и оставиха „Левски” само на 10 точки в края на частта.
Във втората част играта бе много равностойна. Двата тима на няколко пъти разменяха водачеството си и никой от тях не се откъсваше в резултата. Играта беше оспорвана и продължи точка за точка. Грешки на ветерана на „сините” Смилен Мляков в атака и от начален удар позволиха на марекчани да вземат и втория гейм.
Домакините стартираха добре третата част, но последва срив в играта им, от което дупнишкият клуб се възползва по възможно най-добрия начин, затваряйки гейма при 25:20.

Виктор Карагьозов

По този начин Чоно Пенчев и компания сложиха край на победната серия на левскарите, които преди двубоя имаха цели осем поредни успеха.
Най-резултатен за победата на „Марек Юнион-Ивкони” беше Илиян Преспов с 12 точки (4 аса, 1 блокада), а Светослав Иванов добави 11 (1 блокада). За „Левски” Смилен Мляков, Методи Ананиев и Гордан Люцканов завършиха с по 6 пункта.
„Стартирахме много добре и отбелязахме категоричен първи гейм, като оставихме „Левски” на едва 10 точки. Отборът ни показа страхотна мотивация и мобилизация. Имахме известни притеснения в посрещане след напускането на опитен играч като Златан Йорданов, който отиде в Турция, но състезателите показаха устойчивост и се справиха. Доволен съм от победата, защото тя е над пряк конкурент за четворката в Суперлигата. Вече сме пети в класирането, напредваме и преследваме все по-добро представяне”, коментира след срещата наставникът на дупничани Виктор Карагьозов.
С успеха си дупничани изпревариха „сините” в класирането и вече са 5-и с 24 точки (8 победи и 4 загуби), докато съперникът им остава с 22 пункта.
В следващия кръг „Марек Юнион-Ивкони” приема носителя на Купата и Суперкупата на България „Хебър” (Пазарджик) в Дупница, като мачът е насрочен за 31 януари, петък, от 18,15 часа.