Васил Василев: Знакът „Стоп” в началото на Самораново не се вижда добре, може да предизвика ПТП

  • Скоро имаше катастрофа, ако не се вземат мерки, ще има и жертви, предупреди шофьорът

  • Общината: Знакът е видим за движещите се от Самораново към Дупница

„Пътен знак „Стоп”, поставен неправилно, не се вижда добре и може да предизвика ПТП в района на Самораново”, алармира жител на дупнишкото село. Знакът се намира на изхода на селото, на пътя Дупница-Сапарева баня, на кръстовището до бившето военно поделение. Монтиран е на гърба на указателната табела, която ориентира шофьорите кой е пътят за Самораново и кой – за  Сапарева баня. Именно това посочи като нередно Васил Василев, който се обади в редакцията на „Вяра”.

„Мястото на тоя STOP не е на тази табела. Знакът е залепен за табелата и не се вижда от шофьорите, които идват откъм Дупница. Ако се вижда, ще намалят скоростта, но сега карат много бързо. Шофьорите, които пътуват от Самораново, също може да не го забележат, защото не се вижда добре.

Видимостта са намалява и заради намиращ се наблизо висок бор. Обикновено се получава така, че не го забелязват, а карат със 100 км/час. Бил съм свидетел на много критични моменти, в които като по чудо не се е стигало до удар. Лично аз два пъти се разминавам на косъм от произшествие, въпреки че знам за опасностите, знам, че има знак и спирам. Точно по тези причини миналия четвъртък (23 януари) там имаше катастрофа. Ако не се вземат мерки, скоро ще има и жертви”, обясни Василев. Той отказа да застане пред фотокамерата на вестника, като обясни, че не иска да има проблеми с община Дупница, където знаели за знака. Посочи: „Два пъти разговарях с шефа на КАТ в Дупница за проблема. Втория път – през декември миналата година, в мое присъствие шефът на КАТ изпрати уведомително писмо на началника на транспортния отдел в общината, за да преместят знака. Общинарите обаче нехаят, нещата си останаха постарому.” „Този знак трябва да се премести на отделен стълб, както е по закон, да се направи така, че да се вижда. Иначе наистина ще стане беля. Ако и сега не направят нищо от общината, ще поканя Румен Бахов, нека да снима този дупнишки патент”, заяви още Васил Василев.

За коментар се обърнахме към пиара на общината Христо Апостолов. След проверка по случая Апостолов отговори: „Знакът „Стоп” е видим за движещите се в посока от село Самораново към Дупница и няма никакви, спиращи видимостта му, препятствия. Искания има да бъде „изнесен” на самостоятелен стълб преди табелата. Със стартиране поредната подмяна на унищожени знаци ще бъде изнесен знакът като самостоятелен”.