300 к.с за Megane RS

E3 VERSION

Renault внася някои интересни промени в гамата на бестселъра си Megane, като става въпрос за появата на plug-in хибридна версия и по-висока мощност за топ версията RS.

При най-мощната и бърза версия RS в историята отива вариантът с 284 конски сили, а всички вариации на Megane RS ще са с мощност 300 конски сили, идващи от 1,8-литровия 4-цилиндров турбо мотор, който първо се появи при възраждането на Alpine A110. Досега тази мощност се предлагаше само при версията Trophy.

Хибридната версия E-Tech е същата като тази, която се предлага и при кросоувъра Captur – 1,6-литров бензинов двигател, който работи с два електромотора и нова автоматична трансмисия, като от Renault обещават „отлична ефективност и едва забележима смяна на предавките”.

Мощността на хибридната система е 160 конски сили, като част от нея е и батерия с капацитет 9,8 киловатчаса. Така Megane E-Tech получава пробег от 50 километра на ток, а максималната му скорост без да отделя вредни емисии ще е 135 км/ч. Все още обаче няма данни за това как ще се промени разходът на гориво с използването на хибридната система.

Другата новина е появата на най-новото поколение на инфотейнмънт системата Easy Link, която се използва при Clio V и се отличава с 10,2-инчов дисплей. Заедно с нея идва и системата Motorway and Traffic Assistant, която осигурява второ ниво на автономно придвижване.

Дилърите на Renault в Европа ще предлагат новите версии на Megane от лятото./topgear.bg