Допълнителни легла са разкрити в болниците в Благоевград и в Гоце Делчев

Д-р Веселка Мончева
  • От четвъртък всички училища на територията на област Благоевград възобновяват учебните занятия

Допълнителни легла са разкрити в болниците в Благоевград и в Гоце Делчев, каза за БТА д-р Веселка Мончева – директор на Дирекция “Надзор на заразните болести” към Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Благоевград.
Петнадесет легла са разкрити в детското отделение на болницата в Благоевград, пет във вътрешното отделение, а първият етаж на инфекциозното отделение е предназначен само за болни от грип и остри респираторни заболявания, посочи д-р Мончева. Тези отделения дълго време ще бъдат пълни, тъй като сега идва “опашката” на грипа с многото усложнения, каза още директорът на Дирекция “Надзор на заразните болести” към РЗИ – Благоевград.
Нивата на заболеваемостта ще бъдат ясни в петък, когато ще има данни за цялата седмица и може да се прави анализ, но до момента се наблюдава спад в случаите от наблюдаваната група, допълни д-р Мончева.
В сряда приключи грипната ваканция за учениците от Благоевградско. От четвъртък всички училища на територията на областта възобновяват учебните занятия. Д-р Мончева коментира, че по-дълга ваканция до момента не е имало, така че, въпреки че грипната вълна не е отшумяла напълно, няма как да се увеличи ваканцията повече от това.