Безплатно „Училище за родители” за първи път се проведе в Перник

По време на обучението младите майки имат възможността да слушат лекции, свързани с кърменето и стволовите клетки

 

За първи път в Перник стартира „Училище за родители” BABY LOVE – мама, тате и аз!”. То беше открито от зам.-кмета на общината Стефан Кръстев в Общински младежки дом – Перник.


„Казват, че децата не идват с инструкция за употреба, но истината е, че модерните времена и последните години постоянно надграждат нашето разбиране за бременността, родителството и отглеждането на деца. Всички ние се стремим да бъдем по-добри родители и да отглеждаме децата си по възможно най-добрия начин“, сподели Стефан Кръстев.
Организаторът на събитието Валентина Страхилова не скри вълнението си и каза, че за нея е чест в този прекрасен зимен ден да види толкова много млади хора. „Инвестицията в младите е бъдещето!

Стартираме това училище поради голямата необходимост и интерес на нашите бъдещи и настоящи родители“, отбеляза Страхилова, която е областен координатор на Алианса на българските акушерки.
По време на обучението младите майки имат възможността да слушат лекции, свързани с кърменето и стволовите клетки, както и да задават въпроси към водещи специалисти. Събитието е с вход свободен.