Митко Джорджев от Дупница е №1 в олимпийското таекуондо за 2019-а

Дупничанинът Митко Джорджев е състезател номер едно при мъжете в олимпийското таекуондо за 2019 година. Състезателят на клуб „Гладиатор” спечели второ място на европейското първенство в олимпийските категории в Дъблин. Приза „Най-добър треньор” за миналата година грабна Николай Богданов.

В категория деца Ерика Карабелева спечели първото място, а при кадетите Денис Димитров е номер едно, след като стана втори на световното в неговата категория.

При юношите Христо Богданов триумфира, след като спечели златния медал на европейското първенство в Марина Д’ор.

Виктория Иванова е съдия на 2019 година, а клуб „Кондор 2000” е клубът с най-много картотекирани състезатели за изминалата година. ТК „Самсон” пък е номер едно сред клубовете, провели най-много изпити.

На специалната галавечер присъстваха посланикът на Република Корея Н.Пр. Джеонг и на Република Китай Дун Сяодзюн, бившият футболист на „Левски” Георги Иванов.

Преди церемонията беше проведено и годишното общо събрание на централата. На него председателят Слави Бинев даде отчет за дейността на федерация за 2019 година – както във финансов, така и в спортен аспект.

Единодушно бяха гласувани програмата и целите за 2020-а, като основна цел е класиране на поне двама състезатели на Олимпийските игли в Токио. Към този момент с най-големи шансове са Фарзад Золхарди и Владимир Далаклиев./БНТ