Банско ще си партнира с посолството на Сърбия в София

Кметът на община Банско Иван Кадев се срещна с посланика на Република Сърбия доц. д-р Желко Йович. Тя беше по инициатива на дипломата, който беше избрал Банско за кратка зимна ваканция.

На срещата между Иван Кадев и Н.Пр. Желко Йович бързо бяха установени лични приятелски отношения, които ще се разширят в сътрудничество в областта на туризма, културата и спорта между община Банско и Република Сърбия чрез посредничеството на дипломатическата мисия в София.

Иван Кадев сподели, че сръбските туристи са един от основните контингенти за Банско и активното взаимодействие със сръбското представителство в България е особено важно за туристическия бранш. „Радващо е, че броят на туристите от Сърбия се увеличава не само през зимата, но и през летните месеци. Тази тенденция трябва да се запази”, заяви той.

От своя страна Н.Пр. Желко Йович акцентира върху значението на развитието на добрите отношения между двете съседни страни и прикани съгражданите ни да посещават туристическите дестинации в Сърбия.

След първата среща за установяване на отношения между ръководството на община Банско и сръбското посолство скоро ще последва работна, на която ще се изработи програма за сътрудничество.