6-часова издирвателна акция в курорта Боровец завърши с щастлив край за израелски турист. Спасителните действия са проведени от полицейски екипи с пълното техническо и оперативно съдействие на собственика на съоръженията в ски зоната.
Около 19 часа на 9 февруари израелски турист заявил в полицейския участък в курорта Боровец, че около 16 часа за последно е разговарял със сина си, който му съобщил, че тръгва от връх Ястребец към курортния комплекс със сноуборд, след което е загубил връзка с него. Изяснено било, че около 15,30 часа 23-годишният мъж се е качил с кабинкова въжена линия до последната станция, като след разговора с баща си е спрял да отговаря на телефона. Веднага след получаването на сигнала младият мъж бил обявен за общодържавно издирване, а с цел установяване на местонахождението му била организирана незабавна издирвателна операция под личното ръководство на началника на РУ-Самоков. Уведомено било и посолството на Държавата Израел, чиито представители също пристигнали на място.
В предприетите оперативно-издирвателни действия активно се включили и представители на стопанисващия пистите и собственик на съоръженията в ски зоната, оказвайки пълно материално-техническо съдействие на полицейските служители. В хода на координираната съвместна работа били включени три снегоутъпкващи машини и прегледани множество видеозаписи от охранителни камери. След близо 6 часа интензивни издирвателни действия акцията приключила благополучно. Около 1,30 часа след полунощ туристът е открит в местността Мусаленска пътека, на около 3 км от връх Ястребец, във видимо добро здравословно състояние./Дарик