10 000 лв. парична гаранция за собственика на „Феникс Дупница” Кольо Илиев

Кольо Илиев

Районен съд-Дупница, под председателството на съдия Страхил Гошев, взе мярка за неотклонение „парична гаранция” от 10 000 лв. по отношение на собственика на фирмата за вторични суровини „Феникс Дупница” Кольо Илиев. Съдът определи 10- дневен срок за внасяне на паричната гаранция, считано от понеделник. При непредставянето й в посочения срок съдът може да вземе на подсъдимия по-тежка мярка за неотклонение.
Съдът остави без уважение искането на РП-Дупница за вземане по отношение на Кольо Илиев на най-тежката мярка „задържане под стража“.
При определяне вида на мярката съдът отчита чисто съдебно минало на Илиев, тежестта на обвинението, което не е тежко престъпление по смисъла на член от Наказателния кодекс, здравословното състояние на обвиняемия и възрастта му – 67 години, пише в мотивите на съдия Страхил Гошев.

Определението подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд-Кюстендил в тридневен срок.

Кольо Илиев е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че от неустановена дата до 05.02.2020 г. в землището на град Дупница е управлявал отпадъци от разнородни материали, с неустановен към момента вид и произход, не по установения ред и с това е създадена опасност за живота и здравето на другиго или са причинени немаловажни вреди на околната среда.