Поскъпнаха цените на автобусните билети в Дупница, вече са 80 ст.

  • С 10 ст. се увеличи и транспортът до Самораново, Бистрица, Джерман, Крайни дол и Яхиново, с 20 – до Червен брег и Крайници, с 50 – до Рила и Благоевград

  • Превозът до Рилския манастир с най-драстичен скок – от 5 на 6 лв.

 

Поскъпна общественият автобусен превоз в Дупница и региона. Новите цени са от 10 февруари.

„Нови цени има вече на градския и междуградския транспорт за Дупница и региона по настояване на автобусните превозвачи. Цените на билетите за градския транспорт ще струват вече 80 ст., а не както досега 70 ст. С 10 стотинки скачат билетчетата и по линията до Самораново, Бистрица, Джерман, Крайни дол и Яхиново, а с 20 ст. по-скъпо ще се плаща до Червен брег и Крайници. От 5 на 6 лв. скача цената на билета от Дупница до Рилския манастир, а с 50 ст. до град Рила. Също с 50 ст. е завишението и по линията Дупница-Благоевград.

Всички автобусни превозвачи трябва да информират с обяви за промяната, като поставят на видимо място в автобусите заповедта на кмета на община Дупница”, съобщиха от общинската пресслужба.

След увеличението пътуващите до Самораново, Бистрица, Джерман и Яхиново плащат по 90 ст., до Крайни дол 1,30 лв., Червен брег – 1,20 лв., Крайници – 1,40 лв. Билетът до Благоевград вече е 3 лв., а до Рила – 3,50 лв. Най-много поскъпва транспортът до Рилския манастир.

„Цените на билетите по някои от линиите не са променяни отдавна – някои от 2012 г., а други – от 2016 г., като увеличението тогава беше минимално. Превозвачите, обслужващи тези линии, поискаха увеличението главно заради това, че цените не са променяни отдавна. Мотивират се и с поскъпването на горивата, както и с увеличението на минималната работна заплата”, каза шефът на транспортния отдел Александър Паризов.

Вътрешноградската линия се обслужва от фирма „Росен Искрев 66”, която пътува и по маршрутите Дупница – Джерман, Дупница – Самораново, Дупница-Бистрица и Дупница-Крайни дол. Фирма „Мега транс” пътува от Дупница до Яхиново, Червен брег и Крайници. „Еди транс” вози до Благоевград, Рила и Рилския манастир.