Дупки по ул. „Васил Коларов” в Бобов дол тормозят шофьорите

Шахтата след входа на полицейското управление не може да се избегне.

Бобовдолци: Шахта на платното до полицията троши колите ни

 

Дупки и неравности ежедневно тормозят преминаващите по ул. „Васил Коларов” в Бобов дол, сигнализира читател на в. „Вяра”, който изпрати и снимка. Улицата води към бившия ДАП, където  сега има шивашко предприятие, както и към затвора и склад за строителни материали, намиращ се в сградата на бившата Организация за съдействие на отбраната срещу затвора. Доста оживена и натоварена е. По нея ежедневно минават много коли и хора. На снимката е шахта, която се намира на ул. „Васил Коларов”, точно след входа на полицейското управление. Шахтата не може да се избегне. Минавайки през тази и през още една такава шахта, която се намира при входа на Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство”, след пожарната, хората си трошат колите. Освен дупки там винаги има течаща вода, кал, през зимата – лед, в сухо време – прах”, коментират бобовдолци.

От община Бобов дол предвиждат ремонт на улицата. При приемането на тазгодишния бюджет на сесията на Общинския съвет кметът Елза Величкова обясни, че тази и още няколко улици ще бъдат изкърпени. Те са включени в списъка за капиталови разходи.

Както писахме, гласуваните средства за капиталови разходи са 508 хил. лева. Част от тях, предназначени за основен ремонт на тротоари в кв. „Южен”, бяха пренасочени за изкърпване на асфалтови настилки на споменатата и още няколко улици.